Supermoćni vanzemaljac koji surfuje svemirom jedan je od retkih Marvelovih junaka koji ne potiče sa ove planete, ali je, usudom svemoćnog Galaktusa, osuđen da luta Zemljom, zauvek odvojen od rodne Zen-la i voljene Šale Bal… Romantik, pravednik, moćnik. Kako li će se snaći među ljudima?

Naslovi u ponudi

Srebrin Letač 2

1100,00 din.

Opširnije

Srebrin Letač 1

1100,00 din.

Opširnije

Ovog atipičnog superheroja je, po priznanju velikog Stena Lija, tvorca većine Marvelovih junaka, osmislio i, bez njegovog znanja, u jednu epizodu Fantastične četvorke inkorporirao jedan od najznačajnijih crtača Marvela – Džek Kirbi. Bio mu je potreban neki malo „humaniji“ pomoćnik za svemoćnog Galaktusa, pa je smislio vanzemaljca ljudskog izgleda i osobina, ali mu je bilo dosta svemirskih brodova, te mu je podario surfersku dasku, na kojoj ovaj borac za pravdu jezdi svemirom nadsvetlosnim brzinama.

Norin Rad, kako se Letač zapravo zove, potiče s planete Zen-la, koju je spasao od nesavladivog proždirača svetova, kosmičke sile zvane Galaktus, tako što je postao njegov glasnik, zauvek promenjen u Srebrnog Letača. Za sobom je ostavio voljenu devojku Šalu Bal, o kojoj će, dugo zatočen na Zemlji, uporno maštati i koju će, igrom superherojske sudbine (koja se, u njegovom slučaju, naziva Galaktus), opet sresti. Ali to neće biti kraj njegovim avanturama.

Srebrni Letač putuje brže od svetlosti i može da preoblikuje materiju svodeći je na njen osnovni oblik, njime struji kosmička moć koju mu je podario Galaktus i on je uvek koristi za dobre ciljeve. U početku, on mnogo pati za svojim rodnim svetom i Šalom Bal, ali s vremenom uči da bude oštriji u svojim osećanjima i odlučniji u svojim potezima. Uprkos nesigurnim počecima, s vremenom je izrastao u jednog od omiljenih Marvelovih heroja.