Strip salon od 18. do 21. aprila

                                             Novosadski sajam i “Čarobna knjiga” prvi put na Salonu knjiga organizuju segment namenjen ljubitunnamed (1) cropeljima devete umetnosti – Salon stripa.

U subotu, 18. aprila, u Hali “Master” Novosadskog sajma, od 12 do 13.30, o umetnosti prevođenja stripa i strip-kritici govoriće Zvezdana Šelmić, Darko Tuševljaković i Miodrag Nikolić. U nastavku, do 15 časova, u razgovoru o temi “Strip kao deveta umetnost – od ideje do realizacije” učestvovaće najznačajniji srpski autori: Branislav Kerac, Sibin Slavković, Goran Skrobonja, Pavle Zelić i Dražen Kovačević.

Nedelja u isto vreme, rezervisana je za temu “Strip kao izdavački izazov”, a učestvovaće Milan Jovanović iz striparnice “Darkwood”, Vuk Marković, vlasnik “Komika”, Bojan Bosnić (“Makondo”) i Borislav Pantić iz “Čarobne knjige”., kai i kritičar Slobodan Ivkov.

Za sve koji žele da savladaju osnove crtanja strip-kaiša, u ponedeljak i utorak od 12 do 16 časova, biće organizovana Mala škola stripa, koju će voditi Vladimir Vesović iz Škole stripa “Đorđe Lobačev”.